roelvhuffelen-in-the-usa.reismee.nl

Day Six,

Hellow iedereen!

Hier zijn we weer!
Vandaag weer een dagje vrij! Whoehoe! We wilde de bossen/bergen in gaan, om te mounthen biken! Dat ging helaas niet door vanwege het weer! Dam it!
Dus vandaag maar een dagje op het kamp rond hangen! Poolen (ik word er steeds beter in), facebooken, American Pie voor de 3e keer kijken en als het even kan naar buiten!

Het was weer een druk weekje!

We begonnen maandag met the 4th of July! Ik had er erg veel zin! Met z'n alle gezellig heel nationalistisch het Amerikaans volks lied zingen, heel de tijd USA roepen en naar een prachitge vuurwerkshow kijken! Helaas viel het allemaal een beetje tegen! Het was nationalistisch, maar het was niet zo heel groot feest! En het vuurwerk viel ook tegen! Volgende keer stuur ik ze wel naar Belgie voor wat vuurwerk! ;-)
Gelukkig was ik niet de enige die vond dat het tegen viel! Ook de people uit the USA vonden het tegen vallen! Ze zeiden dat het in de grote steden veel uitgebreider werd geviert!
Next time New York denk ik maar!

Dinsdag was een vrij normale dag! Niet veel bijzonders gedaan! Honkballen en nog eens honkballen! Naast honkballen had ik ook nog een vrij uurtje op dinsdag! Die heb ik lekker door gebracht op driving range! Ik kreeg instructies van de prof Julie! Ze gaf mij goede tips and tricks! We mogen hier niet met drivers slaan, maar ik heb wel met een Iron 7 geslagen, 145 Yard! Volgens mij is het aardig ver, want de baan gaat maar tot de 150! Njaa maakt het uit, ik ben er in ieder geval trots op! :D

Dinsdag waren ook voor het eerst de selectie trainingen voor de C groep! Nja selectie! Meer de trainingen om te kijken wie er in de Basis mag starten en kijken wie wat kan!
Ik kreeg een klapblok in mijn handen geduwd van Chris met 18 namen er op! Hij zei, wij gaan slaan en gooien en jij gaat kijken wie wat kan en wie de basis gaan vormen morgen!
Eerste training en je kent niemand! Dat is niet makkelijk vrienden maken met de spelers want je word gezien als een beul! Je bent de gene die bepaald wie speeld.
Is dat makelijk? Nee, het valt tegen om in zo korte tijd te oordelen hoe goed iemand is!
Vooral om dat het kinderen zijn met passie voor de sport en vaak hebben ze nog talent ook! Die passie en die gedrevenheid maakt het extra moeilijk! Want jij mag van de 18 er 9 teleur gaan stellen! Want de wedstrijden zijn kort en alleen de Basis spelers maken veel innings! En er is geen tweede team waar de mindere spelers hun innings kunnen maken!
Het is de kei harde wereld van het Amerikaanse honkbal! Geweldig om mee te werken, maar wel anders dan bij ons! Ik denk dat je het in zekere zin wel kan vergelijken met voetbal in Nederland! Iedereen leeft voor de sport en gaat er voor!

Woensdag was het zo ver! De eerste wedstrijd! Ik denk dat ik mijn taak goed heb uitgevoerd! We hebben de wedstrijd gewonnen met 3-10! We speelde uit tegen Chen-a-Wanda! Onze Pitcher (Michael Silverman) gooide 6 volledige innings en kreeg maar 1 hit tegen(De rest waren veld fouten) en gooide 10x drie slag! Het is een fantastische pitcher!
Na de wedstrijd kreeg ik de complimenten van de Amerikanen en zeide ze dat ik het goed had gedaan als coach!
Ik ben zelf ook erg tevrede over het speel dat we hebben geleverd! Ik moet je eerlijk bekennen dat ik voor de wedstrijd redelijk gespannen was!

Gistere heb ik niet zo heel veel gedaan! Ben 's avonds nog wel even wezen stappen maar verder niet veel!

Ik ben vooral nog steeds bezig met genieten! Het weer, de natuur, de Amerikanen en alles er om heen! Ik geniet vooral wanner ik zo'n enorm grote Eagle over zie vliegen! Ongelooflijk om te zien die beesten, zo groot, zweven door de lucht op zoek naar een prooi! Ik heb er al eentje een duik vlucht zien maken, magistraal! Voor de rest zie je hier overal herten lopen! Je hebt hier ook stink dieren, chipmunks en vossen! Er zitten hier ook beren, maar die hebben we nog niet gezien. De afgelopen drie jaar is er ieder jaar een beer op visite geweest! Ben benieuwd of er dit jaar eentje op visite komt ;-)!

Verder heb ik eigenlijk op dit moment niet te vertellen! Ohjaa, ik heb eindelijk wat foto's kunnen oploaden! Het zijn er niet veel! Maar het is zeker de moeite waard om even te checken!

Tot snel en ik mis jullie nog steeds ;-)!

Groetejs uit Preston Park

Fien van den Hooven

Roel, ik ben iets later in komen vallen met je reisverhalen.
Ik moet zeggen je hebt vele talenten en schrijven is er een van. Wat schrijf je boeiend.
Wat een mooie ervaring is dit,niet alleen de sport maar ook voor je persoonljkheid.
Ik kan niet wachten op je volgende berichtje.
Xxxx

Tom

Hee maatje!
Ik denk dat we in de krant een nieuwe rubriek erbij hebben: Roeltje in the USA. Je schrijft echt supertof gast. Mooi om te horen dat alles goed gaat. En dat coaching talent van jou kunnen we mooi gebruiken voor de voetbal. Leuke fotos nog trouwens! Veel plezier nog en ik spreek je snel!

Je eigen Yank

Hi Julio, weer een mooi verhaal man. Wel mooi dat je als Europeaan blijft denken en observeren. Blijf jezelf en laat je niet veramerikanen hoor.
We missen jou ook hoor man.
Gaat je goed Yank